no ja myślę..
Czarnobyl / Prypeć - Strefa Wykluczenia
Zwiń
X
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
-
-
Nie, źle zrozumieliście dlatego pogrubiłem tekst szczególnie to, żeby wrócić do pierwszej strony.
Wyjazd kosztował pierwotnie 1400 zł + obligatoryjnie na miejscu 200 zł na ubezpieczenie i wyżywienie więc każdy musiał to zapłacić. Z 1400 robiło się 1600 bo koszt dodatkowy de facto był kosztem obowiązkowym.
Tu cena wzrosła o 200 zł gdzie tak jak pisałem 10-15% będzie podwyżki i wyszczególniłem w jakiej kwocie zamyka się wyjazd. Dla mnie to też nie jest na rękę ale nic na to nie poradzę.
Zamieszczone przez krzynola teraz już jest 1800
Zamieszczone przez krzynolkolesie na stronie mają napisane 1700 albo mniej
Zamieszczone przez dylan80coś mi tu śmierdzi....
Jeśli ktoś ma wątpliwości
Paweł Mielczarek
666 224 433
To jest numer do organizatora.
Powiedzcie, że jesteście z grupy Łukasza.
Miało być taniej ale nie jest, nie moja wina. Płacę dokładnie tyle samo ile Wy.
Wyjazd kosztuje 1800 zł i w tym jest wszystko - dojazd, pozwolenia, żarcie, noclegi itd.
A ile wydacie na miejscu to już Wasza sprawa.
Napisałem wyraźnie na 11 stronie ile kosztuje wyjazd jeszcze zanim rezerwowaliście sobie bilety do Warszawy, każdy z Was mógł dobrowolnie zrezygnować bo ja mam z tego tyle, że teraz muszę się tłumaczyć.
Trzeba czytać to co ktoś pisze, umów przed podpisem też nie czytacie? :evil:
Sorry chłopy ale nie róbcie ze mnie złodzieja :evil:Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
oolsztyniak, spoko nikt nie robi z ciebie złodzieja. :wink:
Z info na pierwszej strony (po uwzględnieniu podwyżki) wynika, że wyjazd to 1600 zł + ubezp. i żarcie w Czarnobylu 675 UAH (~115 zł) + żarcie w Kijowie 120 UAH (~20 zł). Co daje ok. 1735 zł. Do tego wydatki własne (alkohol, pamiątki, itp.) i mamy w sumie 1800 zł.
Chyba tak to miało wyglądać. Jeśli się mylę to mnie poraw.
No chyba, że info z pierwszej strony traktujemy za niebyłe. I wtedy wyjazd wychodzi nam 1800 zł plus wydatki własne (licząc jak wyżej 65 zł) to mamy 1865 zł. :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bohenoolsztyniak, spoko nikt nie robi z ciebie złodzieja.
Nie jest to dla mnie komercyjna wyprawa, chciałem jechać i różnymi kanałami kombinowałem aby tam pojechać, pojawiła się okazja to rzuciłem temat na forum, znaleźli się chętni więc jedzie nas więcej ot tyle.
Ale za teksty, że ktoś coś tu kręci ... Nie tędy droga mi się zdaje :|
Info z pierwszej strony jest nieaktualne, na 11 stronie są informacje.
Mogę edytować post ale po co, nie chce żeby było, że coś ukryłem.
Wyjazd to 1800 zł.
Pamiątki, wóda, fajki we własnym zakresie.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Łukasz, niestety nie tylko na łonie ATV się natyrasz chłopaku i jeszcze musisz się tłumaczyć w podzięce.
Tu też. Czasami się dziwie po co Ty/Wy dla ludzi tyle robicie?
Ale bądź twardy bo ktoś musi żeby inni (np ja) bawili się "na gotowo" :wink:
Panowie nie sądzę aby Łukasz zabrał choćby złotówkę przy tym , skoro tak wam pisze i rachunkami się okaże.
Obserwuję co robi w światku ATV (i nawet uczestniczyć dane mi było w jego wyprawie - niestety jednej tylko ale pewnie nie ostatniej) i takich ludzi tylko chwalić .
Narypie się przy załatwianiu, organizacji, problemów co nie miara a przygotowań i czasu w nie włożonego jest masa. Może ktoś inny spróbować jak coś.
Obserwuję, doceniam i dziwię się, że to nadal jest non profit. Przy takiej masie roboty wielu potraktowałoby organizację wypadów zorganizowanych jako pracę i poszłoby w komercję zarabiając coś na tym.
Ja w tym tu nie uczestniczę ale słowo skrobnąłem bo chyba trzeba coś wyjaśnić.
Czasami niedopowiedziane dziwnie zdania lub miedzy wierszami napisane pytania mogą niesprawiedliwie kogoś poruszyć a chyba nie chodzi o to.
Ja wole zapłacić, mieć wszystko ogarnięte jak trzeba, pobawić się i wrócić. Nawet jakby coś z tego na flachę dobrą mu zostało to wielkie nic za włożony wysiłek - NA ZDROWIE dla niego wtedy.
Udanego wyjazdu. Sorry za TO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakWyjazd to 1800 zł.
Pamiątki, wóda, fajki we własnym zakresie.
Zamieszczone przez Alonzo_Łukasz, niestety nie tylko na łonie ATV się natyrasz chłopaku i jeszcze musisz się tłumaczyć w podzięce.
Komentarz
-
-
nie chciałem nikogo nazwać złodziejem.... nie poskładałem wszystkich kosztów do kupy i dziwiło mnie że z 1400 zrobiło sie 1800. teraz już wyjaśnione... tylko szkoda, bo miałem własnie odłożone te 1600 na wypad i wiecej nie chciałem bo inne wydatki, a nie byłem przygotowany na więcej... teraz musze wyskrobac gdzieś reszte i broń boże nie mówić nic starej.... :P
Komentarz
-
-
ja proponuję nie rzucać tu kwotami za bardzo,
bo jeszcze małżonki nasze szanowne rzucą okiem
i będzie ban na wszystko :szeroki_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dylan80teraz musze wyskrobac gdzieś reszte i broń boże nie mówić nic starej.... :PZamieszczone przez bohenTo jest klucz do powodzenia tej wyprawy. :diabelski_usmiechZamieszczone przez krzynolja proponuję nie rzucać tu kwotami za bardzo,
bo jeszcze małżonki nasze szanowne rzucą okiem
i będzie ban na wszystko :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Alonzo_,
co do wyjazdu ja nigdy ,ale to nigdy nie liczę co do złotówki ,lecz zawyżam ,bo nigdy nie wychodzi tak jak się liczy ,nie rozumiem takiego liczenia ,wolę jak mi coś zostanie .Wychodzi na to ,że pojedziesz i będziesz na wszystko sknerzył ,a to też nie jest komfortowe ,rozumiem wydatki przemyślane i skromne (nikomu w portfel nie zaglądam) ,ale jeżeli Cię nie stać ,lub masz inne wydatki ,to się nie zapisuj ,jeden z drugim. My z krzynolem już w sobotę do wieczora się trochę wydamy :P trudno . A i żeby nikt mnie źle nie zrozumiał do nikogo nie mam pretensji oby ten nasz wyjazd był bardzo udany i obyśmy nie świecili nocą ,a i co by nasze żony jeszcze się chciały do nas zbliżać po tym wyjeździeSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
sebastian7905, krzynol o której zjeżdżacie do Wawy ?
bo jakbym był na miejscu i żoneczka nie będzie miała innych planów (czytaj: nic przeciwko )
to może jakąś cytrynówkę u mnie w domu byśmy napoczęliByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Wally, 14:30Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
ok - pogadam z żoną i zadzwonię :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Wally, ale my chcemy po Warszawie się poszwędać (parę miejsc znajomych obejrzeć) może muzeum techniki w PKiN
umówmy się gdzieś na mieście
Zamieszczone przez bohenspoko nikt nie robi z ciebie złodzieja
ja już nie mogę się doczekać
mam taką kupkę położoną w garażu:
lornetka, latarkax2 + czołowka, aparat, kamerka, paszport, multitool, nóż x2...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905ale jeżeli Cię nie stać ,lub masz inne wydatki ,to się nie zapisuj ,jeden z drugim.
a propos : czy jeśli ktoś byłby w podobnej sytuacji do mojej to czy nie balibyście się tam jechać i łazić pomiędzy tymi wszystkimi skażonymi badziewiami wiedząc, że za 2 miesiące będziecie trzymac na rękach wyczekiwanego dzieciaka? niczym to nie grozi???
Komentarz
-
-
dylan80, spoko damy radę, uwierz mi nic nie wydasz na alko (czyli zachcianki)
z powodu pierworodnego pierwszy stawiam Ci wódkę i pewnie nie tylko ja :diabelski_usmiech
[ Dodano: Sro 02 Wrz, 15 22:56 ]
no poza tym to...Zamieszczone przez dylan80ale bardzo chce jechac i nie rezygnuję... jakoś to będzie...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dylan80czy nie balibyście się tam jechać i łazić pomiędzy tymi wszystkimi skażonymi badziewiami wiedząc, że za 2 miesiące będziecie trzymac na rękach wyczekiwanego dzieciaka? niczym to nie grozi???
Można poczytać
Zona, w moich oczach. Zawsze marzyłem o tym, aby zobaczyć na własne oczy Czarnobyl i Prypeć. Każda osoba, która zainteresowana jest klimatem postapokaliptycznym i postnuklearnym powinna tam pojechać. Także każdy, kogo pasjonuje urbex (ubran exploring) powinien przejść się ulicami Prypeci i pozagl...Sebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dylan80a propos : czy jeśli ktoś byłby w podobnej sytuacji do mojej to czy nie balibyście się tam jechać i łazić pomiędzy tymi wszystkimi skażonymi badziewiami wiedząc, że za 2 miesiące będziecie trzymac na rękach wyczekiwanego dzieciaka? niczym to nie grozi???
Są miejsca gdzie skala na podręcznych licznikach się kończy ale to nie znaczy, że będziemy się w tych miejscach tarzać po ziemiByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakSą miejsca gdzie skala na podręcznych licznikach się kończy ale to nie znaczy, że będziemy się w tych miejscach tarzać po ziemi->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolz powodu pierworodnego pierwszy stawiam Ci wódkę i pewnie nie tylko ja
słuchajcie, przeczytałem teraz że własnie 12 września o 16 na placu defilad ktoś zorgranizuje manifestacje 'polacy przeciw imigrantom'.... krzynol, jak chcecie sie pokręcić po wawie, to możecie zahaczyć...
Komentarz
-
Komentarz